
نحوه عملکرد کمپرسور اسکرو اویل اینجکت: به طور کلی کمپرسورها وظیفه فشرده کردن گاز را بر عهده دارند تا اینکه در ماشین های مختلف خطوط تولید مورد استفاده قرار بگیرند. کمپرسور اسکرو اویل اینجکت که اکثریت تولیدات شرکتهای کمپرسور ساز را شامل میشود، وظیفه فشرده کردن هوای موجود در فضا را دارد.
کمپرسورهای اسکرو اویل اینجکت مانند ماشین های مختلف صنعتی دارای اجزای تشکیل دهنده می باشد:
- قسمت ورودی هوای ۱ اتمسفر: این قسمت که آنلودر نام دارد بر روی واحد هواساز نصب میشود و وظیفه کنترل هوای ورودی و خروجی به داخل واحد هواساز را بر عهده دارد. قبل از ورود هوا به داخل آنلودر و فشرده شدن آن توسط واحد هواساز از فیلتر هواکش عبور می کند که این فیلتر وظیفه غبارگیری را برعهده دارد.
۲-واحد هواساز (Air End) :پس از عبور هوا از آنلودر و ورود آن به داخل واحد هواساز، این اجزا از ماشین، وظیفه فشرده کردن هوای ورودی را بر عهده دارد. واحد هواساز به کار رفته در کمپرسورهای اسکرو اویل اینجکت توسط روغن های مخصوص کمپرسور خنک کاری می گردد. روغن علاوه بر اینکه وظیفه خنک کاری و روانکاری واحد هواساز را بر عهده دارد در فشرده کردن هوای ورودی به واحد هواساز نیز نقش مهمی را ایفا می کند. واحد هواساز از دو روتور mailو fmail تشکیل شده است که در دور محور یاتاقان های خود به چرخش در می آید. فضای بین دو روتور به حدی تنگ است که در صورتی که جسم سختی به اندازه میکرون از آن عبور کند باعث توقف کارکرد واحد هواساز میشود.
تصویر شماره سه
۳-مخزن ذخیره روغن کمپرسور: رسیور یا مخزن ذخیره کمپرسور به عنوان منبع ذخیره کننده روغن به کار می رود رسیور در نحوه عملکرد کمپرسور نقش مهمی دارد به طوری که در صورت طراحی فنی و مهندسی رسیور به میزان ۵ درجه سانتی گراد از دمای روغن قبل از ورود به رادیاتور در رسیور خنک کاری میشود.
هوای فشرده شده در واحد هواساز مخلوطی از روغن و هوا می باشد. رسیور وظیفه جداسازی روغن از هوای فشرده شده را برعهده دارد که این وظیفه بر عهده فیلتر سپراتور می باشد.
پس از جداسازی روغن از هوای فشرده دو مسیر جداگانه جهت خروج هوا فشرده شده و روغن در رسیور ایجاد می شود. که هوای فشرده شده و تصفیه شده توسط فیلتر سپراتور به قسمت کوچکتر رادیاتور و روغن نیز جهت خنک کاری به قسمت بزرگتر رادیاتور وارد میشود.
شیر یکطرفه یا مینیمم پرشر ولو (Intek valve)
مینیموم بر روی رسیور قرار می گیرد و وظیفه اصلی آن نگهداری هوای فشرده شده تا فشار ۴.۷ بار در داخل رسیور و نیز جلوگیری از برگشت هوای فشرده داخل مسیر به رسیور میباشد. برای سایزهای مختلف کمپرسور، مینیمم ها با اندازه های مختلف به کار می رود.
رادیاتور :
رادیاتور کمپرسورهای صنعتی معمولاً دو قسمت دارد که قسمت کوچکتر از آن جهت خنک کاری هوای فشرده و قسمت بزرگتر آن جهت خنک کاری روغن می باشد، جنس رادیاتورها از آلومینیوم می باشد که تحت خلاء جوشکاری شده و تا فشار ۱۶ بار تست می شود.
همانطور که قبلا نیز اشاره شد هوای فشرده شده در رسیور پس از عبور از مینیموم جهت خنک کاری وارد رادیاتور میشود و روغن پس از جداسازی نیز وارد رادیاتور میشود.
تصویر شماره شش
روغن و هوای ورودی به داخل رادیاتور دمای بالایی دارد که توسط فن پشت رادیاتور خنک کاری می گردد و معمولا این فنها به صورت دمنده می باشند.
روغن پس از خنک کاری در رادیاتور وارد فیلتر روغن شده و تصفیه می گردد و روغن تصفیه شده به داخل واحد هواساز وارد می شود. سایز فیلتر روغن نسبت به سایز کمپرسور ها متفاوت می باشد.
در کمپرسورهای صنعتی پمپ روغن جهت گردش روغن وجود ندارد روغن در اثر فشار اولیه ایجاد شده در سیستم شروع به گردش می کند بنابراین در هنگامunloud کار کردن دستگاه و در استارت های اولیه حتماً بایستی فشار رسیور بر روی یک بار تنظیم شود. گردش روغن به این صورت است که روغن ذخیره شده در داخل رسیور پس از ورود به رادیاتور و عبور از فیلتر روغن به واحد هواساز وارد و پس از فشرده شدن، مجدداً به داخل رسیور وارد میشود.
روغن کمپرسور : روغن کمپرسورهای صنعتی اسکرو اویل اینجکت مخصوص کمپرسورهای صنعتی می باشد و انواع مختلفی دارد که در صنایع مختلف بهتر است از روغنهای استاندارد پیشنهادی شرکت های تولیدی استفاده شود
نیروی محرکه لازم جهت استارت و کارکرد کمپرسورهای صنعتی الکتروموتور میباشند. الکتروموتورها معمولاً با دورهای مختلف و سایزهای مختلف جهت ساخت کمپرسور با ظرفیت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
سیستم انتقال قدرت از الکتروموتور به واحد هواساز به دو صورت تسمه و کوپل مستقیم طراحی میشود. جهت انتقال قدرت در سیستم تسمه از پولی استفاده می شود که براساس گرافهای مختلف واحد هواساز قطر آنها طراحی شده و مورد استفاده قرار می گیرد. در این سیستم امکان افزایش یا کاهش دور واحد هواساز با تغییر قطر پولی ها امکان پذیر است.
جهت انتقال قدرت در سیستم کوپل مستقیم، الکتروموتور و واحد هواساز در یک راستا و روبروی هم قرار میگیرند که توسط کوپلینگ به یکدیگر ارتباط می یابد. در این سیستم دور الکتروموتور هر چه باشد واحد هواساز نیز همان دور را خواهد داشت و امکان افزایش دور واحد هواساز وجود ندارد، فقط در صورتی از گیربکس بین الکتروموتور و واحد هواساز استفاده شود، می توان دور واحد هواساز را افزایش داد. اما در صورتی که نیاز به کاهش دور واحد هواساز باشد، بایستی از گیربکس های کاهنده دور و یا از اینورتر استفاده کرد.
تصویر شماره ۱۰
کمپرسور همانند سایر ماشین های صنعتی جهت استارت و استوپ و کنترل نحوه عملکرد نیاز به یک سیستم هوشمند برقی دارد. مدار قدرت کمپرسور ها معمولاً از سه عدد کنتاکتور اصلی و سایز قطعات تشکیل شده است و مدار فرمان آن توسط plc کنترل می شود. plc تمام مراحل کارکرد کمپرسور را کنترل میکند و تمام خطاهای حادث شده در کمپرسور را ثبت می کند.